Virksomheden LiqTech Ceramics A/S, som udvikler, tester, producerer og sælger dieselpartikelfiltre og membraner til rensning af vand, har købt en grund i Vinge Nord og bliver dermed naboer til Topsil Globalwafers A/S, der har ligget i Haldor Topsøe Park siden 2012.

”Vi ønsker LiqTech Ceramics velkommen til Frederikssund. Det har været en meget konstruktiv dialog og proces, vi har været igennem, og jeg vil gerne kvittere for både LiqTechs tilgang til processen og for det arbejde, som kommunens team i den tekniske forvaltning har udført. Der er blevet ydet en stærk indsats fra alle sider, og resultatet ser vi i dag”, siger Peter Bo Andersen, der er direktør i Frederikssund Erhverv.

LiqTech Ceramics’ profil passer 1:1 på den type virksomheder, som man har haft ambitioner om at samle i Frederikssund – og særligt i Vinge – gennem længere tid. Derfor er LiqTechs ankomst en god nyhed – både for udviklingen af Vinge og for det lokale erhvervsliv, lyder det fra Peter Bo Andersen:

”Det er en rigtig god nyhed, som understøtter den langsigtede vision om at skabe Copenhagen Cleantech Park, som vi har arbejdet på siden 2009. Der er synergi med eksisterende virksomheder i området, og LiqTech Ceramics komplementerer for eksempel Haldor Topsøe A/S og Topsil Globalwafers A/S fremragende”.

Det er dog ikke kun LiqTech Ceramics, der har været dialog med i den seneste tid, kan Peter Bo Andersen fortælle:

”Generelt oplever vi en stor, også international, interesse for Vinge, og vi er i øjeblikket i dialog med flere selskaber, der ønsker at placere avancerede produktionsvirksomheder netop her. Årsagen er klar – vi har den nødvendige plads, vi har meget stærke globale nichevirksomheder i Frederikssund, og vi kan generelt tilbyde konkurrencedygtige rammebetingelser. De virksomheder, vi er i dialog med, er alle stærkt komplementerende rent teknologisk og vil gerne være en del af den stærke klynge virksomheder, vi har i Frederikssund”, siger han.

Fakta om Liqtech

LiqTech-gruppen omfatter – udover LiqTech Ceramics – også LiqTech Water i Hobro samt LiqTech Plastics i Aarhus. Endvidere etablerer virksomheden sig i disse år i Kinas Jiangsu-provins nær Shanghai.

LiqTech Ceramics A/S har mere end 20 års erfaring i udvikling, test, produktion og salg af dieselpartikelfiltre og membraner til rensning af vand.

LiqTech, der beskæftiger godt 135 medarbejdere, har specialiseret sig dels i keramiske siliciumcarbid-membraner til flydende filtrering, hvor virksomhedens patenterede membranteknologi, afhjælper blandt andet de globale udfordringer med knaphed på rent vand. Og dels dieselpartikelfiltre til styring af sodudstødningspartikler fra dieselmotorer, hvor firmaets filtre i dag er monteret på mere end 2,5 mio. køretøjer.

LiqTech-gruppens moderselskab er LiqTech International, Inc. som er noteret på NASDAQ-børsen i New York.

Foto (i toppen): Liqtech Ceramics A/S

Det er denne grund i Haldor Topsøe Park i Vinge Nord, som LiqTech Ceramics A/S har købt og skal opføre deres nye produktionsanlæg på. Grunden ligger på Siliciumvej 2 lige over for Topsil Globalwafers A/S. Foto: Frederikssund Kommune.