Om Frederikssund Kommune

Frederikssund Kommune ligger i den nordvestlige del af Nordsjælland. Kommunen består af fire større bysamfund: Slangerup, Frederikssund, Jægerspris og Skibby.

Roskilde Fjord er det centrale element, der binder kommunen sammen. Uanset hvor du bor eller arbejder i Frederikssund Kommune, er der således ikke langt til kyst, strand, vand og frisk fjordluft.

Frederikssund Kommune er beliggende cirka 45 minutters kørsel fra centrum af København og er desuden forbundet til S-togsnettet med stationerne i Frederikssund og Vinge, hvilket gør det til en attraktiv bosætningskommune. Per 1. januar 2020 var indbyggertallet 45.228.

Erhvervslivet i Frederikssund Kommune er varieret. Området rummer en række store produktionsvirksomheder med mange medarbejdere, hvoraf flere ejes af udenlandske investorer. Derudover udgør ejerledede virksomheder, særligt inden for byggeri- og anlægsbranchen, en markant del af det lokale erhvervsliv. Sidst, men ikke mindst, har de fire bykerner en fortsat attraktiv detailhandel, lige som kommunen også rummer mange små selvstændige.

Der investeres og bygges på livet løs i Fjordlandet i disse år. En lang række mindre og større boligbyggerier skyder op i alle hjørner af Frederikssund Kommune.

I Vinge – i kommunens sydøstlige del – har der gennem en årrække været planlagt en ny by på et samlet areal på 370 hektar – eller 20 procent større end Ørestaden. I 2020 og 2021 har det ambitiøse byudviklingsprojekt for alvor fået luft under vingerne, og flere interessante byggerier er enten igangsat eller på vej.

Dækningsafgiften i Frederikssund Kommune er efter politisk ønske sat til 0 procent.

0
INDBYGGERE I FREDERIKSSUND
0
VIRKSOMHEDER MED OVER 1 ANSATTE
0%
AF VORES FJERNVARME LEVERES AF CLEANTECH-INDUSTRIEN
0min
TIL RÅDHUSPLADSEN I KØBENHAVN