Ny erhvervslinje på 10. klassecentret i Frederikssund skal inspirere de unge til deres valg af uddannelse og karriere. Indtil videre der god tilslutning fra det lokale erhvervsliv.

På Campus Frederikssund ligger 10. klassecentret, Campus U10. Her går 30 elever, som står over for at skulle vælge en ungdomsuddannelse efter et år i 10. klasse.

Campus U10 har i år prioriteret at oprette en ny erhvervslinje for at give de unge mennesker et indblik i det lokale erhvervs- og arbejdsliv.

Hvad findes der af forskellige jobtyper?
Hvad skal man uddanne sig til for at kunne arbejde i denne virksomhed?
Hvad kræver det at gøre karriere her?

Disse og andre spørgsmål bliver besvaret, når eleverne på Erhvervslinjen besøger – eller får besøg af – en række lokale virksomheder i løbet af skoleåret.

”Vi vil gerne inspirere de unge mennesker til deres næste uddannelsesvalg ved at præsentere dem for de forskellige jobmuligheder og uddannelser, der er i spil i de lokale virksomheder. Det handler grundlæggende om at give dem et indblik i erhvervs- og arbejdslivet. Hvad findes der af muligheder, og hvad kræver det af mig?”, siger Suzette Clément, der er lærer og tovholder for skole-virksomhedssamarbejdet på Campus U10.

Ud over besøg hos en række lokale virksomheder skal de unge fra 10. klassecentrets erhvervslinje også besøge forskellige ungdomsuddannelser.

Suzette Clément beretter i øvrigt om stor imødekommenhed hos de lokale virksomheder, som hun har været i dialog med om et samarbejde i dette skoleår. Følgende lokale virksomheder har indtil videre sagt ja til at inspirere de unge mennesker fra Campus U10:

Husmer Glas & Facade
Restaurant Kalvø
CO-RO A/S
Topsil Globalwafers A/S
ERA Biler
Kvickly Frederikssund