Pressemeddelelse, 18. september 2023.

En række af Frederikssund Kommunes virksomheder vokser i disse år, men flere af dem har samtidig udfordringer med at skaffe den nødvendige arbejdskraft. Særligt når der er tale om specialiserede stillinger, kan det være vanskeligt at tiltrække nye medarbejdere.

Hos Frederikssund Erhverv anslår man, at antallet af arbejdspladser i det lokale erhvervsliv vil vokse markant i de kommende år. Alene blandt kommunens største virksomheder er der udsigt til mere end 500 nye arbejdspladser inden for en kort årrække.

”Vi kan se frem til en betydelig stigning i lokale arbejdspladser. Der er en hel del virksomheder både i Frederikssund, Slangerup og Hornsherred, som er inde i en meget spændende udvikling. Og så flytter der også nye virksomheder til kommunen. Det skal vi være rigtig glade for, men det kræver en særlig indsats, hvis det skal lykkes at skaffe den nødvendige arbejdskraft til at understøtte denne vækst”, lyder det fra Hans Peder Wagner, der er specialrådgiver i Frederikssund Erhverv.

Et debatmøde om fremtidens arbejdsmarked skal være startskuddet til en øget indsats omkring lokal arbejdskraft. Debatmødet bliver afholdt torsdag den 28. september hos HiCo Carservice A/S centralt i Frederikssund.

Her vil Brian Mikkelsen fra Dansk Erhverv, Claus Jensen fra Dansk Metal og borgmester Tina Tving Stauning give deres bud på fremtidens arbejdsmarked med en lokal vinkel. Moderator af debatten bliver den kendte journalist og politiske kommentator Noa Redington.

Debat, Jan Magnussen og flotte biler

Arrangementet om arbejdskraft løber af stablen torsdag den 28. september fra kl. 13.30-17.30.

Efter debatdelen kigger racerkører Jan Magnussen forbi og fortæller om sit liv med fuld fart på, inden der sluttes af med netværk og sandwich. Programmet er som følger:

13.30-14.00: Ankomst

14.00-14.15: Velkomst v. Frederikssund Erhverv og Henrik Isaksen, bestyrelsesformand for Sixt og HiCo Carservice A/S

14.15-16.00: Oplæg og debat v. Brian Mikkelsen, adm. dir. i Dansk Erhverv, Claus Jensen, forbundsformand i Dansk Metal og Tina Tving Stauning, borgmester i Frederikssund Kommune.

16.00-16.15: Kort pause

16.15-16.45: Livet som racerkører v. Jan Magnussen

16.45-17.30: Networking, flotte biler og lidt godt til ganen

Stormødet om arbejdskraft er primært forbeholdt lokale virksomheder, der er medlem af Frederikssund Erhverv, samt kommunale aktører.

Interesserede kan læse mere her.