I løbet af foråret og sommeren rullede projektet SamSTEM over Frederikssund Kommune. Her åbnede fem lokale virksomheder – med hjælp fra Naturvidenskabernes Hus – dørene for lokale elever fra grundskolerne for at inspirere dem til deres fremtidige uddannelsesvalg.

De fem lokale virksomheder, som har været med i SamSTEM-projektet, er:

Lidman Haver A/S
Mangor & Nagel A/S
Husmer Glas & Façade
CO-RO A/S
Koatek A/S

Formålet med SamSTEM er at inspirere flere lokale unge til at vælge en uddannelse inden for STEM, som er den naturvidenskabelige ”fagpakke”. Altså uddannelser inden for IT, teknologi, naturvidenskab og håndværk.

”Det er virkelig godt, at der igen er nogle af vores engagerede, lokale virksomheder, der byder sig til og gør en indsats for at få flere unge ind på de naturvidenskabelige uddannelser. Det har vi hårdt brug for både lokalt og nationalt, så stor cadeau til de fem virksomheder, som i øvrigt også er aktive som Campusambassadører”, siger Louise Thorsen, der er specialkonsulent i Frederikssund Erhverv.

SamSTEM-projektet blev skudt i gang ved et opstartsevent i MakerVærket den 12. oktober. Ud af denne workshop kom de fem fine forløb, hvor virksomhederne og underviserne har arbejdet tæt sammen om at skabe en indholdsrig og inspirerende dag for de unge mennesker.

Det er Naturvidenskabernes Hus, der har fået en bevilling fra Novo Nordisk Fonden på godt 4,4 mio. kr. til projektet SamSTEM. Frederikssund Kommune er en af de kommuner, som er samarbejdspartnere på dette skole-virksomhedssamarbejde, hvor Frederikssund Erhverv og Campus Frederikssund også er partnere.

Projektets overordnede mål er at bringe skoleelever og virksomheder tættere sammen og få de unge mennesker til at overveje en uddannelse inden IT, teknologi, naturvidenskab og håndværk.