I går formiddag afholdte Frederikssund Erhverv og Lokalavisen Frederikssund en valgdebat om erhvervslivets udvikling. 11 debatlystne folketingskandidater troppede op i Sillebroen til en god og konstruktiv debat om blandt andet arbejdskraft, erhvervsuddannelser, infrastruktur og grøn omstilling.

Med undtagelse af et par partier var der bred enighed om, at Frederikssundmotorvejens tredje etape skal færdiggøres og gerne igangsættes før 2026, og samtidig var der tæt ved konsensus om, at den kollektive trafik og cykeltrafikken sideløbende bør styrkes, så den lokale mobilitet også forbedres på den front.

Hvad angår arbejdskraft og uddannelse, så anerkendte alle kandidaterne den massive mangel på arbejdskraft som en af de helt store samfundsudfordringer. Vejen til at løse problemet var de dog ikke helt enige om. Nogen vil kigge mere mod kvalificeret arbejdskraft fra udlandet, andre vil have fokus på de tusinder af unge mennesker, som er uden uddannelse og job, mens værktøjer som styrket mesterlære og mere erhvervspraktik i grundskolerne også blev bragt i spil. Viljen til at få mere fokus på erhvervsuddannelserne og den vej igennem uddanne de unge mere efterspørgselsdrevet var dog til stede i panelet.

I forhold til den grønne omstilling var der enighed om, at vi skal i gang for alvor – og at erhvervslivet naturligvis spiller en vigtig rolle heri. Nogle kandidater plæderede for en flad, ensartet CO2-afgift, andre mener, at forureneren skal betale, mens der også blev manet til besindighed af frygt for, at arbejdspladser – f.eks. i landbruget – vil gå tabt, hvis den grønne omstilling kommer med for høje afgifter i en i forvejen presset situation.

Du kan læse lidt mere om gårsdagens valgdebat hos Lokalavisen Frederikssund her.

Tak til de 11 folketingskandidater, der deltog:

Venstre – Hans Andersen
Radikale Venstre – Maria Katarina Nielsen
SF – Marianne Stannum
Nye Borgerlige – Claus Bruncke
Konservative – Niels Martin Viuff
Socialdemokratiet – Rasmus Stoklund
Liberal Alliance – Steffen Frølund
Enhedslisten – Thue Lundgaard
Moderaterne – Kim Rasmussen
Dansk Folkeparti – Pia Adelsteen
Danmarksdemokraterne – Lars Bregnbak

Fotos: Lokalavisen Frederikssund.