I onsdags afholdte vi medlemsmøde om det kommende producentansvar for emballage, som træder i kraft 1. januar 2025. En af konklusionerne var, at det allerede nu er en god ide at sætte sig ind i, om man som virksomhed er omfattet – og hvad det i givet fald vil betyde.

Producentansvaret gælder nemlig ikke kun selve producenterne af emballagen, men også ”påfylderen”. Miljøstyrelsen estimerer derfor, at over 40.000 virksomheder vil være omfattet. Måske er I en af dem?

Til at gøre deltagerne meget klogere havde vi inviteret Morten Harboe-Jepsen, administrende direktør Elretur. Elretur er en non profit organisation, som håndterer producentansvaret på vegne af ca. 1000 medlemmer.

Blandt deltagerne på mødet var Topsoe, CO-RO, Roth North Europe, Labotek, Neotherm og Topsil Globalwafers. Og at dømme på den gode diskussion gik vi alle en del klogere hjem.

Hvis du er nysgerrig på producentansvaret og den kommende lovgivning, kan du kontakte os eller læse mere på: https://elretur.dk/emballage/hvemvilvaereomfattet.