Sammen med Dansk Byggeri/Dansk Industri, Naturvidenskabernes Hus, Campus Frederikssund og U/NORD har vi indstillet Frederikssund Kommune til Falkeprisen 2021.

Falkeprisen gives til en kommune, der har gjort sig særligt bemærket i forhold til at forbedre søgningen eller har gjort en særlig indsats for at øge kendskabet og dermed søgningen til erhvervsuddannelserne. Prisen uddeles for første gang i år af Børne- og Undervisningsministeriet.

“Overordnet set indstiller vi Frederikssund Kommune til prisen på baggrund af den vedholdende, fremsynede og ressourcekrævende indsats, som både politikere og forvaltning har lagt i skole-virksomhedssamarbejdet i løbet af de seneste fire år. Først via det succesfulde FUEL-projekt og nu igennem MakerVærket samt en række parallelle indsatser, som alle er med til at bringe uddannelsesverdenen tættere på erhvervslivet, siger direktør i Frederikssund Erhverv, Peter Bo Andersen og fortsætter:

“Vi mener, at kommunen fortjener prisen, fordi de har været en afgørende drivkraft bag de projekter og indsatser, som har øget den lokale sammenhængskraft mellem virksomheder, grundskoler, ungdomsuddannelser og kommunen. Det har skabt målbare resultater, der i øvrigt vækker opsigt flere steder i landet”.

Om Frederikssund Kommune løber med Falkeprisen, må vi vente til sommer med at finde ud af. Her uddeler Børne- og Undervisningsministeriet nemlig Falkeprisen for første gang.