Nogle gange tager man en beslutning baseret mere på følelser end på forretning. Det var tilfældet, da ægteparret Henriette Lykke Nielsen og Michael H. Jørgensen i 2019 valgte at købe bygningen på Roskildevej 18A i Frederikssund.

Her to år senere har det vist sig, at følelser sagtens kan føre til god forretning. I dag er bygningen nemlig gennemrenoveret fra inderst til yderst og er transformeret til ’Flexhuset’, der på rekordtid er blevet et eftertragtet kontor- og klinikfællesskab for mindre, lokale virksomheder.

”Vi bor tæt på og kunne se, at bygningen stod tom og forfaldt mere og mere. Det synes vi var synd. Til at starte med var vi ikke helt sikre på, hvad vi skulle bruge bygningen til, men ret hurtigt efter overtagelsen kom vi frem til, at det skulle være et kontorfællesskab”, fortæller Henriette Lykke Nielsen, der driver Flexhuset og – lige som ægtemanden Michael – har arbejdet med køb og salg af fast ejendom og erhvervsejendomme siden ungdommen.

Parret har i løbet af 2020 brugt et pænt millionbeløb på at renovere den gamle bygning på Roskildevej, så den nu fremstår lys og moderne med alskens teknologi, kaffemaskine, møderum, lydisolering med mere. Det har resulteret i lækre omgivelser med alt, hvad man kan ønske sig som selvstændig erhvervsdrivende.

”Vi synes, at der manglede et mere fleksibelt kontorfællesskab, hvor mindre selvstændige kan drive deres virksomhed i professionelle omgivelser uden at hænge på en tårnhøj husleje. Der er mange små erhvervsdrivende, der gerne vil væk fra hjemmet, men som endnu ikke har økonomien til det i virksomheden. Det kræver mere fleksible kontorløsninger”, siger Michael H. Jørgensen, der har stukket hovedet inden for i det hyggelige fællesrum på første sal, inden han skal videre for at passe sin primære forretning som ejendomsmægler.

Alt er udlejet

Konceptet og tankerne bag Flexhuset er blevet modtaget forrygende godt. Samtlige lokaler er udlejet til mindre, lokale virksomheder, og der er endda flere på venteliste. Blandt de faste lejere er en revisor, en jordemoder, to psykologer, en behandler og virksomheder, der arbejder med digitale koncepter.

”Vi har fået en virkelig god start, må man sige. Ret hurtigt efter åbningen i efteråret 2020 var alt udlejet, og jeg har endda måtte inddrage et mødelokale og mit eget kontor, fordi der var virksomheder, der ville leje dem på fast basis”, siger Henriette Lykke Nielsen.

Navnet Flexhuset er ikke en tilfældighed. Fleksibilitet er omdrejningspunktet for Henriette, som gerne går den ekstra mil for at imødekomme virksomhedernes behov. Derfor er der også kræset for indretningen, og faciliteterne og serviceniveauet er generelt helt i top.

”Det skal være så let som muligt for lejerne at drive deres virksomhed, så derfor står jeg mere eller mindre for alt. Kontorerne til de faste lejere er indrettet efter deres ønsker, så det er faktisk en plug-n-play-løsning, vi tilbyder, hvor du sådan set bare skal medbringe din computer. Så er der styr på resten. Men vi har også flere lejere, som har særlige aftaler, fordi de for eksempel kun har behov for en kontorplads nogle få dage om måneden. Så løser vi også det”, fortæller Henriette Lykke Nielsen.

Når man besøger Flexhuset, bliver det hurtigt tydeligt, at der er tænkt over tingene, og at materialer og inventar er nøje udvalgt. For eksempel har hver lejer en videoskærm på kontoret, hvorfra man kan se og lukke gæster ind. Desuden er samtlige kontorer lydisolerede.

”Vi har valgt at holde et ret højt niveau i forhold til kvalitet og tryghed. For os er det vigtigt, at Flexhuset både føles og ser ud som et professionelt arbejdssted, der er motiverende at være en del af, men samtidig skal det også have et hjemligt skær over sig, så virksomhederne og deres gæster føler sig godt tilpasse”, lyder det fra Henriette Lykke Nielsen.

Succesen med Flexhuset har betydet, at der ikke er flere kvadratmeter tilbage at udleje. Heldigvis er der måske en løsning på vej, da ægteparret for nylig har overtaget en bygning lige ved siden af – nemlig R. Strüwings gamle maskinfabrik, som er en vaskeægte tidslomme.

Over de kommende år skal maskinfabrikken renoveres – med respekt for dens industrielle historie. Det vil på sigt give mulighed for op til 10 separate kontorer samt fleksible møderum i helt unikke omgivelser, fortæller Henriette og Michael.

Du kan læse mere om Flexhuset på www.flexhuset.dk.