Der findes en række forskellige støttemuligheder for virksomheder, som leder efter støtte til projekter, der relaterer til grøn omstilling eller øget bæredygtighed.

Det kan f.eks. være støtte til et projekt om produktudvikling, analyse, energioptimering, grøn strategi og kommunikation.

Vi har lavet en oversigt over de igangværende støttemuligheder, som vi løbende opdaterer. Der kommer også nye puljer og andre støttemuligheder til, og vi prøver at få så mange med som muligt. Vi kan også godt finde på at medtage puljer, som ikke direkte er tiltænkt grøn omstilling, men som godt kan bruges til grønne projekter. Har I forslag til puljer eller andre støttemuligheder, vi ikke har med, hører vi meget gerne fra jer.

—> Besøg siden her for at se tabellen med de opdaterede støttemuligheder.

Hvad skal man være opmærksom på, når man søger?

Når man søger støttemidler, er der en række ting, man skal være opmærksom på, så man ikke ender med at spilde tiden.

Nedenfor er et par gode råd, men først og fremmest vil vi opfordre til, at man læser informationerne fra de forskellige støttepuljer grundigt igennem og er velforberedt, inden man ansøger.

– Afklar om, I tilhører målgruppen (ofte er støtteordningerne målrettet specifikke brancher, virksomhedsstørrelser med mere).
– Først til mølle (Nogle puljer arbejder efter først-til-mølle-princippet. I de tilfælde kan et stort millionbeløb være væk på kort tid, så der skal I sidde klar med en færdig ansøgning, når puljen åbnes).
– Afklar, om I har ressourcerne (det kan virke tillokkende at ansøge om ”gratis” midler, men ofte følger der en række krav om, at I afsætter en del ressourcer, f.eks. i form af mange arbejdstimer).
– Der gives ingen garantier (der er altid risiko for afslag. I de tilfælde skal I være opmærksomme på, at der stort set altid er en ankemulighed. Derudover skal det ikke afholde jer fra at søge igen, hvis I selv mener, at I har et godt projekt og er berettigede. Bed eventuelt om en forklaring på afslaget).

Kontakt os

I er altid velkomne til at kontakte os hos Frederikssund Erhverv for et godt råd – eller en “djævlens advokat” til at gennemlæse jeres ansøgning. Kåre M. Rasmussen klar til at guide dig videre og svare på generelle spørgsmål. Du finder kontaktinfo her:

Kåre M. Rasmussen
Mail: kmr@frederikssunderhverv.dk
Telefon: 22433597