Torsdag den 8. december var der indkaldt til årsmøde for Campusambassadørerne. Det blev afviklet i MakerVærket på Frederikssund Gymnasium.

Først gennemgik vi sammen med de fremmødte Campusambassadører den imponerende udvikling, som skole-virksomhedssamarbejdet har gennemgået siden 2015 i Frederikssund Kommune.

Særligt FUEL-projektet fra 2017 til 2020 havde en markant aftryk og var med til at løfte andelen af en ungdomsårgang, der valgte en erhvervsuddannelse, til rekordhøje 28,6 %. Siden hen er MakerVærket – både det fysiske på Campus Frederikssund, men også satellitterne ude på de lokale grundskoler – kommet til, blandt andet takket være ekstern finansiering fra Villum Fonden.


Et slide fra præsentationen til årsmødet, der synliggør den imponerende udvikling, som skole-virksomhedssamarbejdet i Frederikssund Kommune har været igennem.

Der blev også gjort status på skole-virksomhedssamarbejdet og de konkrete aktiviteter i det forgangne år.

I 2022 har 30 lokale virksomheder og flere end 500 elever deltaget i henholdsvis Kloge Hænder, VirksomhedsSafari, SamSTEM og Girls’ Day In Science. Meget imponerende!

2023

Til sidst blev der kigget frem mod de planlagte aktiviteter i 2023.

Her venter blandt andet DanmarksMakerskabet til marts, en ny praktikportal, som både grundskoleelever og virksomheder kan anvende, en Campusdag i september samt et nyt lærlingefællesskab og prototypesalon i MakerVærket drevet af KOSTBART og støttet af Tuborgfondet.

Alt det kommer vi naturligvis til at fortælle meget mere om.

Tusind tak for indsatsen til Campusambassadørerne i det forgangne år – I gør en forskel!