Det er tydeligt, at energidagsordenen fylder meget lige nu rundt omkring i det lokale erhvervslandskab. Det så vi blandt andet på deltagelsen til vores arrangement om solcelleanlæg.

På grund af de høje gas- og strømpriser samt forsyningsusikkerheden kigger mange virksomheder deres energiforsyning efter i sømmene i øjeblikket. Man vil – ganske forståeligt – meget gerne finde mere prisvenlige og bæredygtige løsninger.

Det helt aktuelle forsyningsproblem løser solcelleanlæg ikke, da det tager lidt tid at etablere, men på sigt kan det være en rigtig god ide at kigge på mulighederne for energiforsyning via sol. Det var der omkring 40 virksomheder, som deltog aktivt i vores arrangement på Femhøj, der også mener.

Se præsentationerne her

Det blev en interessant eftermiddag med en række gode og relevante indlæg – og med en masse spørgsmål fra salen.

Først fortalte vores direktør, Peter Bo Andersen, om tanker og visioner for energifællesskaber i Frederikssund Kommune. Du kan downloade hans præsentation her.

Dernæst fortalte administrerende direktør Rasmus Eibye, Hansen Flødeis, om deres overvejelser og erfaringer ifm. etablering af eget solcelleprojekt. Du kan downloade Rasmus’ præsentation her.

Herefter var projektchef Lasse Jensen og chefkonsulent Thomas Bertram, begge fra NRGreen, på scenen for at berette om processen fra ide til installation. Du kan downloade NRGreens præsentation her.

Så fortalte chefkonsulent Anker Riis og byggesagsbehandler Christine Grindsted fra Frederikssund Kommune om planlægning og tilladelser til solcelleanlæg. Du kan downloade deres præsentation her.

Til sidst sluttede cirklen bogstaveligt talt, da administrerende direktør i Elretur, Morten Harboe-Jepsen, gjorde tilhørerne klogere på producentansvaret – og hvordan man sikrer korrekt end-of-life cyklus for solceller. Du kan downloade hans præsentation her.

Tak til indlægsholderne og til deltagerne for en rigtig god eftermiddag!

Udvalgte billeder fra arrangementet: