Omstillingspuljen øges med 178 mio. kroner rettet mod primært turisme- og oplevelsesbranchen, men også andre coronaramte virksomheder.

Midlerne kommer fra regeringens sommer- og erhvervspakke, der skal styrke virksomheder, som er hårdt ramt af pandemien. De ekstra midler er især en håndsrækning til turisme- og oplevelsesbranchen, men også andre hårdt ramte virksomheder kan søge tilskud til at omstille sig i lyset af COVID-19-pandemien.

Selvom samfundet gradvist åbner op i takt med, at smitten falder, og flere bliver vaccineret, er der stadig mange danske virksomheder, der lider under de konsekvenser og restriktioner, COVID-19-pandemien har medført. Det gælder særligt hoteller, restauranter, rejseselskaber, messe- og konferencecentre, bryllupsarrangører og andre turisme- og oplevelseserhverv.

Den 4. juni 2021 blev regeringen og et bredt flertal af folketingets partier derfor enige om en sommer- og erhvervspakke, der skal hjælpe de særligt hårdt ramte erhverv og sætte gang i eksporten. Aftalen betyder, at der afsættes yderligere 178 mio. kr. til omstillingspuljen, som er målrettet tilpasning i virksomhederne i lyset af COVID-19. Virksomhederne fx kan søge støtte til nye, digitale løsninger, nødvendige ombygninger, kompetenceudvikling af medarbejdere eller andet, der styrker virksomhederne til hverdagen på den anden side af pandemien.

Medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, Dorte Krak, understreger, at der fortsat er behov for hjælp til omstilling:

”I turisme- og oplevelsesbranchen holder vi stadig vejret. Omsætningen er styrtdykket, mange er truet på deres eksistensgrundlag, og vi aner ikke, hvor længe der går, før vi kommer ovenpå igen. Derfor glæder det mig, at der nu er ekstra hjælp på vej til de hårdest ramte virksomheder. Det er vigtigt, at vi understøtter dem, der er omstillingsparate, og som formår at tænke ambitiøst. Og det skal ske så hurtigt og effektivt som muligt”.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har besluttet, at det fortsat er Erhvervshus Hovedstaden, som skal administrere puljen i et stærkt partnerskab med alle de tværkommunale erhvervshuse. Og det glæder Henrik Rasmussen, der er bestyrelsesformand i Erhvervshus Hovedstaden og borgmester i Vallensbæk Kommune, at endnu flere hårdt ramte virksomheder nu kan få hjælp til den nødvendige omstilling:

”Vi har allerede hjulpet tæt på 700 virksomheder, siden puljen blev lanceret sidste år, og hovedparten er i fuld gang med at gennemføre de aftalte projekter. Vi ved, at mange virksomheder stadig har brug for hjælp til omstilling, og med de ekstra midler og vores erfaringer er vi klar til at løfte opgaven”.

Af hensyn til virksomhederne ventes omstillingspuljen at åbne for nye ansøgninger i det tidlige efterår, hvor virksomhedernes mulighed for at indgå i omstillingsprojekter er større.

Fakta om omstillingspuljen

  • Omstillingspuljen er målrettet erhverv, som er hårdt ramt af COVID-19-pandemien. Puljen blev etableret i efteråret 2020.
  • Der har hidtil været to ansøgningsrunder på puljen, hvor i alt 225 mio. kr. er blevet udmøntet. Med midlerne fra sommer- og erhvervspakken tilføres yderligere 178 mio. kr.
  • Erhvervshus Hovedstaden er udpeget som operatør på indsatsen i et bredt samarbejde med resten af landets erhvervshuse, deres filialer og turismeaktørerne MeetDenmark, Danske Destinationer, Dansk Kyst- og Naturturisme og Dansk Storbyturisme /Wonderful Copenhagen.
  • Virksomheder kan søge støtte til at tilpasse og omstille deres forretning i lyset af COVID-19-pandemien.
  • En virksomhed kan søge op til 1,5 mio. kr. afhængigt af blandt andet virksomhedens størrelse og behov.
  • Virksomheden skal selv stå for 25 pct. af udgifterne til det ansøgte projekt.

Læs mere om omstillingspuljen på Virksomhedsguiden.

Se tillægsbevillingen til omstillingspuljen (pdf).