Energikrisen og den højeste inflation i årtier har fået mange virksomheder til at efterspørge værktøjer og sparring omkring, hvordan de bedst manøvrerer skibet igennem bølgegangen i de kommende år.
Derfor afholdte vi et medlemsarrangement den 3. november på Restaurant Kalvø, hvor virksomheder kunne lade sig inspirere til at tage fat på økonomi- og energistyring i de udfordrende tider, vi befinder os i.
Rasmus Rasmussen fra Restaurant Kalvø fortalte os om de konkrete initiativer, han har foretaget på restauranten – både i de seneste år via projektet Bæredygtig Bundlinje, men i særdeleshed i de seneste måneder. Her er driften af restauranten gået grundigt efter i sømmene, og det har blandt andet ført til nye processer i køkkenet, men også ændringer af menu og indkøb for at spare energi.
Jesper Fini Kuhre fra Danske Bank Frederikssund fortalte forsamlingen om bankens egne initiativer for at spare på ressourcerne, og så kom han med gode råd til økonomistyringen, f.eks. at bruge rettidig omhu til at have det fornødne likviditetsberedskab. Sidst, men ikke mindst, fik vi bankens bud på den økonomiske udvikling i den kommende tid.
Energikortlægning er alfa-omega
Som rosinen i pølseenden var Viegand Maagøe repræsenteret ved chef for industri, Fridolin Müller Holm. Han fortalte os om, hvordan man kan gribe en effektivisering af virksomhedens energiforbrug an på bedst mulig vis.
Hovedbudskabet i Fridolins oplæg var, at det at lave en energikortlægning – altså at danne sig et godt overblik over virksomhedens energiforbrug – er alfa-omega for den videre energieffektivisering. Du kan se Fridolins præsentation her.
Tak til deltagerne og oplægsholderne for en spændende morgen!
P.s. Da meget tyder på, at det ikke bliver mindre relevant med fokus på energi- og økonomistyring i den nærmeste fremtid, vil vi kigge på, om der er interesse for et lignende arrangement i starten af 2023.