Den grønne omstilling har for alvor ramt byggebranchen de senere år. Generelt opleves der stigende efterspørgsel på bæredygtige løsninger, minimering af spild på byggepladsen og klimavenlige materialer.

Nu har Realdania afsat 5 millioner kroner til en pulje, der er målrettet byggeriets små og mellemstore, udførende virksomheder.

Puljen skal give entreprenørvirksomhederne mulighed for at indkøbe kurser og konsulentydelser til at styrke medarbejdernes, og dermed virksomhedens, kompetencer i forhold til bæredygtighed i byggeriet. Målet er at klæde entreprenørerne bedre på til samarbejdet med resten af byggeriets parter om den grønne omstilling af branchen.

Det er WE BUILD DENMARK – Danmarks nye erhvervsklynge for byggeri og anlæg – der gennemfører indsatsen, som du kan læse mere om her.

Mere om Realdanias pulje til grøn kompetenceudvikling  

  • Puljen på 5 mio. kr. er en del af Realdanias indsats ’Sammen om bæredygtigt byggeri’, som blev lanceret i foråret 2020 i forbindelse med COVID-19-krisen.
  • Her støtter Realdania blandt andet 41 kommunale byggeprojekter og 13 almene boligorganisationer med at prioritere grønne og bæredygtige valg i en række bygge- og renoveringsprojekter. Derudover får 31 bygherrer støtte til at afprøve den frivillige bæredygtighedsklasse.
  • Målgruppen for puljen til grøn kompetenceudvikling er mindre udførende virksomheder inden for byggeriet, der har behov for hjælp til at komme i gang eller komme videre med virksomhedens kompetenceopbygning i forhold til bæredygtighed i byggeriet.
  • Kurserne skal blandt andet give viden og kompetencer i forhold til udbud, hvor der stilles krav om bæredygtighed, bæredygtig certificering, minimering af spild af tid og materialer på byggepladsen, kunderådgivning om grønne løsninger og produkter m.m.
  • Der kan søges op til 100.000 kr. i tilskud pr. virksomhed. Støtten kan bruges til indkøb af kurser og/eller konsulentydelser flere steder i landet. Forløbet er gratis for virksomhederne, men de skal afholde egne lønudgifter.
  • Der åbnes for ansøgninger 1. september 2021, og kurserne afholdes i perioden fra november til maj.

Læs mere om mulighederne for at ansøge om puljemidler her.