Hos U/NORD Kursuscenter kan man som virksomhed få kyndig vejledning i at opkvalificere medarbejdere via et af de mere end 2.500 kurser, som ligger under AMU-uddannelsesparaplyen. Kurserne koster fra blot 126 kroner per dag, og så får man 892 kroner retur i tabt arbejdsfortjeneste per dag.

Uddannelseskonsulent Catrine Izabella Lysdal (billedet, red.) er ansat til at hjælpe lokale virksomheder i Nordsjælland med at udnytte det enorme kursus- og efteruddannelsesudbud, som vi betaler til via Arbejdsmarkedsbidraget.

Hun møder jævnligt virksomheder, som ikke kender til mulighederne for opkvalificering – og heller ikke ved, hvor attraktiv økonomien i det er. Vi satte hende derfor i stævne på Frederikssund Erhvervs kontor i Havnegade en sensommerdag midt i september.

”Vi betaler alle sammen til de her uddannelsesmuligheder via de 8 procent i Arbejdsmarkedsbidrag. Og derfor synes jeg da, at flere virksomheder og erhvervsdrivende derude skal bruge os og få mere værdi for deres penge. Det kan for eksempel være en rigtig god løsning at opkvalificere i en nedgangsperiode i stedet for at afskedige – for så at mangle arbejdskraften senere hen, siger Catrine Izabella Lysdal og fortsætter:

”Der findes meget fleksible og attraktive muligheder lige for næsen af os, men få virksomheder ved det. Vi har noget relevant på hylderne, uanset hvilken branche man befinder sig i, og uanset hvilken størrelse virksomhed man er”.

Priserne på de forskellige kurser og efteruddannelser ligger typisk et godt stykke lavere end markedsprisen. Er det så, fordi kvaliteten på forløbene og underviserne er lav?

”Det er en fordom, jeg ofte støder på. Men nej, de lavere priser skyldes ikke, at kvaliteten er ringere, men helt simpelt at vi har mulighed for at gøre det økonomisk attraktivt for virksomhederne på grund af tilskuddet fra Arbejdsmarkedsbidraget. Faktisk er vores undervisningsforløb generelt på et rigtig højt niveau”, siger Catrine Izabella Lysdal.

Hun nævner som eksempel, at alle underviserne på ledelsesuddannelserne selv har været ledere, og at der er psykologer tilknyttet forløbene i konflikthåndtering. Desuden bliver kurserne løbende tilpasset erhvervslivets aktuelle behov efter sparring med blandt andre Lederne, Dansk Industri, Dansk Erhverv, KL og HK.

Lidt af en jungle, men…

De mere end 2.500 forskellige opkvalificeringsforløb dækker meget bredt. Der er alt fra førstehjælpskurser, LEAN-forløb, lederuddannelser og IT-kurser til mentoruddannelser og truckkurser. Kurserne kan vare fra blot en halv dag til et længere forløb på 30 undervisningsdage.

Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Så hvordan finder man lettest frem til det, man som virksomhed har behov for?

”Kort sagt: Brug mig! Jeg er netop ansat til at være virksomhedernes indgang. Jeg tager meget gerne en snak med virksomheden om deres konkrete behov og guider dem til at træffe de rette valg i forhold til opkvalificering. Hvis behovet er lige til og matcher et af vores ”standard-kurser”, så kan man hurtigt finde det på vores hjemmeside (www.kursus.unord.dk, red.) og tilmelde de pågældende medarbejdere”.

Catrine Izabella Lysdal fortæller også, at hele AMU-kursussystemet er ret fleksibelt. Hvis en virksomhed efterspørger et kursusforløb, som enten ikke findes eller ikke er på plakaten lige nu, kan det lynhurtigt oprettes. På samme måde er det også en mulighed at afholde kursusforløbet på virksomheden, hvis behovet er til det.

Virksomhederne kan også med fordel bruge Catrine Izabella Lysdal, hvis de har udfordringer med reglerne eller vil have hjælp til at ansøge om tabt arbejdsfortjeneste.


Fakta om U/NORD Kursuscenter

> Har fysiske faciliteter i Frederikssund, Hillerød, Lyngby og Helsingør

> Dækker hele Region Hovedstaden

> Finansieret af en del af Arbejdsmarkedsbidraget

> Rummer mere end 2.500 forskellige opkvalificeringsforløb

> Kompetenceudvikler hvert år +10.000 kursister

> Afholder gerne kurser lokalt hos virksomheden

> Mulighed for særlige forløb tilpasset virksomhedens behov

> AMU-kurserne er primært rettet mod faglærte og ufaglærte, men alle kan deltage

> Lav kursuspris – fra 126 kr. per dag

> Få tabt arbejdsfortjeneste på 892 kr. per dag

> Uddannelseskonsulenter hjælper med at finde de rette kurser samt med regler og økonomi

> Papirarbejdet er relativt overskueligt og klares online inden kurset

> Læs mere på www.kursus.unord.dk


Om Catrine Izabella Lysdal

Uddannelseskonsulent Catrine Izabella Lysdal bor selv i Frederikssund Kommune.

Hun har en fortid i Søværnet og har i øvrigt selv drevet virksomhed i Frederikssund med ni ansatte (FLIC – Frederikssund Livsstilscenter).

Catrine kan kontaktes på telefon 40258246 eller på mailen cly@unord.dk.