Det er vist ikke gået nogens næse forbi, at manglen på arbejdskraft er et presserende og stadigt voksende problem for dansk erhvervsliv – og dermed også for virksomheder i Frederikssund Kommune.

Tillige kan man se på tallene, at demografien udvikler sig på en måde, så der bliver færre unge at tage af i fremtiden. Så noget skal der gøres for at skaffe kvalificerede medarbejdere – men hvad er den gyldne løsning?

Svaret er formentlig, at et sammensurium af forskelle indsatser kommer til at udgøre den samlede løsning. Et godt bud – på en del af løsningen – kommer fra kampagnen Internationale faglærte, som har til formål at rekruttere faglærte medarbejdere fra udlandet, nærmere bestemt inden for EU.

Tanken er overordnet set at tiltrække udenlandske medarbejdere ved hjælp af målrettede kampagner, sluse dem ind på danske virksomheder og efterfølgende fastholde dem på det danske arbejdsmarked. Målet er basalt set at sikre adgangen til faglært arbejdskraft ved at fokusere på internationale faglærte med særlig efterspurgte kompetencer.

Hvordan?

På websitet futuregenerator.state-of-denmark.com kan interesserede, faglærte udlændinge danne sig et indtryk af fordelene ved at arbejde i Danmark, se nuværende ledige jobs – og også skrive sig op til en nyhedstjeneste, der formidler relevante stillinger baseret på den enkeltes kompetencer.

I den forrige kampagneperiode var der flere end 4.500 kandidater, der skrev sig op til at modtage karrierenyheder.

Selve kampagnen foregår på sociale medier (LinkedIn og Facebook), hvor målrettede annoncer skal vække opmærksomhed og interesse hos de internationale faglærte, som potentielt kan være nye medarbejdere hos danske virksomheder.

Skal din virksomhed være med?

Når du som virksomhed deltager i kampagnen, får du international eksponering af virksomheden og jeres åbne stillinger i Danmark over for relevante kandidater inden for EU. Du får øget trafik og ansøgninger til åbne jobs. Kandidater kan pre-screenes efter ønske.

Kampagnen ruller fra september til november 2022.

Hvis du vil vide mere, kan du booke et kort onlinemøde med Merete Sandager fra Copenhagen Capacity ved at klikke her.

Deadline for tilmelding er primo september 2022.

 

Kampagnen Internationale faglærte drives af Copenhagen Capacity og er en del af Talent-til-Danmark-projektet, som Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse står bag. Denne udgave af kampagnen ruller fra september til november 2022.