Det har taget sin tid, men nu er det ganske vist. Byggeriet af det flotte kultur- og havnebad, der kommer til at ligge på Tippen ved indsejlingen til Frederikssund Havn, går i gang til april. Det forventes, at havnebadet kan indvies i slutningen af 2023.

“Det er en stor glæde, at vi nu er nået så langt, at byggeriet af det nye Kultur- og Havnebad kan sættes i gang. Der har jo været lidt bump på vejen, men nu sker det, og vi kan alle se frem til at få et virkelig lækkert havnebad med gode faciliteter til de badeglade gæster. Jeg glæder mig meget til at følge byggeriet her i 2023 og endnu mere til, at vi kan indvie det i slutningen af året”. Sådan udtaler formand for Job, erhverv og kultur, Michael Tøgersen (I).

Havnebadet bliver bygget af totalentreprenør Per Aarsleff A/S, der forventer at etablere byggepladsen i midten af april. Projektet er efter Byrådets ønske blevet tilrettet, således at der udvides med et ekstra toilet samt udvidede omklædningsfaciliteter.

“Det bliver et rigtig lækkert havnebad, som svømmeglade borgere kan se frem til. Jeg tror, det kan blive et nyt vartegn for Frederikssund med sit flotte udseende og fantastiske beliggenhed. Og jeg er sikker på, at brugerne af det vil blive glade for den her nye unikke mulighed for at bade i havet”, siger Michael Tøgersen endvidere.

Kultur- og Havnebadet har fået 8,2 millioner kroner i fondsmidler fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond.

Frederikssund Ny Initiativråd har ansøgt Friluftsrådet og modtaget støtte på 300.000 kroner til øremærkede formål, der kan skabe aktiviteter for skole og institutioner på og ved havnebadet.

P.s. Vi vil fra Frederikssund Erhvervs side gerne kvittere for Frederikssund Ny Initiativråds store, indledende arbejde med at bringe ideen til live – og ikke mindst vedholdende at søge økonomisk og politisk støtte til at få den eksekveret. Tak!

Illustration: Frederikssund Kommune