Vil din virksomhed gerne tage de næste skridt i den grønne omstilling, men mangler de menneskelige eller økonomiske ressourcer til det?

Så kan der være hjælp at hente i en af de “grønne puljer”. Der åbner løbende nye støttepuljer og andre relevante muligheder for virksomhederne, og hos Frederikssund Erhverv bliver vi ved med at slå på tromme for dem. Det vil være en stor hjælp rigtig mange virksomheder.

Nedenfor kan du læse mere om tre interessante muligheder.

Du kan selv søge, men du er også velkommen til at kontakte vores mand på den grønne omstilling, Kåre Rasmussen, for sparring på kmr@frederikssunderhverv.dk.

1. Få hjælp til Fremtidens bæredygtige servicekoncepter

Teknologisk Institut tilbyder lige nu forløbet Fremtidens bæredygtige servicekoncepter, hvor udvalgte virksomheder får hjælp til udvikling af grønne servicekoncepter og -processer, som kan styrke virksomhedernes forretning. Forløbet er gratis og finansieret af Industriens Fond.

Konceptet er mest oplagt for produktionsvirksomheder, men kontakt eventuelt Teknologisk Institut for at høre, om det er relevant for din virksomhed. Vi har selv en rigtig fin dialog med dem – de er meget servicemindede.

Du kan læse mere om Fremtidens bæredygtige servicekoncepter her.

Du kan også kontakte Katrine Voetmand på kvo@teknologisk.dk / 722028649 eller Emil Sunesen på emsu@teknologisk.dk / 72201866. De er begge fra Teknologisk Institut og er til rådighed for spørgsmål.

2. SMV Grønne Kompetencer

Med SMV Grønne kompetencer kan din virksomhed få op til 60.000 kr. til et kompetenceudviklingsforløb. Her vil en prof. rådgiver tage afsæt i lige præcis din virksomheds situation. Det kan for eksempel være ifm. ESG-rapportering, kommunikation, cirkulær økonomi eller CO2-reducerende tiltag. Du kan også bruge pengene på eksempelvis kursusforløb.

Puljen åbner løbende gennem 2024. Du kan læse mere her.

3. SMV Grøn – fokus på cirkulær økonomi

SMV Grøn har primært fokus på reduktion af affald og ressourcer. Det handler altså om, hvordan vi minimerer virksomhedens aftryk på kloden – og helst på en måde, hvor det samtidig er en god forretning.

Se eventuelt Miljøstyrelsens korte video om, hvad cirkulær økonomi er: https://youtu.be/TWWv9jZR7ck?si=08qMcNhc8lcnnvQc

Med SMV Grøn kan I søge op til 150.000 kroner til rådgivning såvel som investering – hver for sig eller i et mix.

Du kan læse mere om SMV Grøn her.