De politiske forhandlinger om et nyt infrastrukturforlig starter lige om lidt. I regeringens udspil ser det ud til, at Frederikssundmotorvejen er blandt de prioriterede infrastrukturprojekter.

Også hos DI, der netop er kommet med deres store trafikudspil, ligger Frederikssundmotorvejen højt på listen over de infrastrukturprojekter, som DI mener bør prioriteres politisk. Faktisk er den kun overgået af ét andet projekt.

DI’s skriver, at deres investeringsplan vil sikre mobilitet og infrastruktur i verdensklasse frem mod 2030, og at deres plan på 75 mia. kr. er fuldt finansieret og vil give vejene et markant løft.

Michael Svane, der er transportdirektør i DI, siger til Avisen Danmark:

“Når vi insisterer på, at vejene skal have en betydelig del af investeringskagen, er det, fordi langt den største del af vores transport i erhvervslivet foregår ude på vejene. Efter de seneste opgørelser spilder vi op mod 30 milliarder kroner om året på at holde i kø på det danske vejnet. Det er dyrt at kaste den slags penge ud ad vinduerne, så uanset hvordan man vender og drejer det, er det vigtigt at få investeret i vejnettet,”.

DI’s har prioriteret 12 nationale infrastrukturprojekter, som de mener bør sættes i gang før 2025.

Bemærk, at de anbefaler, at Frederikssundmotorvejen sættes i gang allerede i år:

Du kan se det fulde trafikudspil fra DI her.