Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Danmarks bedste Maker-elever fra STX skal kåres for første gang – og det sker den 16. marts på Frederikssund Gymnasium!

I løbet af 2022 har landets gymnasieklasser kunne melde sig til konkurrencen, DanmarksMakerskabet. Fra september til december har deltagerne så udarbejdet deres projekter og pitches baseret på de virksomhedscases, som eleverne har kunne vælge imellem.

Finaledeltagerne udvælges indtil starten af marts – og den endelige afgørelse af, hvem der skal vinde det første DanmarksMakerskab finder altså sted den 16. marts på MakerVærket i Frederikssund.

Læs mere på danmarksmakerskabet.dk.

Hvad er DanmarksMakerskabet?

DanmarksMakerskabet er et nationalt konkurrenceevent for STX-elever med finaleafholdelse på Frederikssund Gymnasium den 16. marts 2023.

DanmarksMakerskabet faciliterer summits, events samt undervisningsmateriale.

DanmarksMakerskabet er et tværinstitutionelt samarbejde mellem Frederikssund Gymnasium, Frederikssund Erhverv og Fonden for Entreprenørskab. Parterne har modtaget fondsmidler af Region Hovedstaden til at afvikle projektet.

Hvorfor mere Maker?

Makerkulturen er på vej ind i uddannelsesarenaen. Særligt i folkeskolen er der stor fokus på etableringen af makerspaces for at understøtte det nye teknologiforståelsesfag.

STX-uddannelserne modtager altså snart elever, der har stiftet bekendtskab med skabelsesorienteret undervisning som en integreret del af deres uddannelsesforløb. Derfor skal der mere fokus på skabelsesbaseret og virksomhedsrelateret undervisning på landets gymnasier.

I forbindelse med DanmarksMakerskabet bliver undervisere og elever udfordret til at tænke mere procesorienteret, innovativt og virkelighedsrelateret – og til at inspirere hinanden og udvide det gængse mindset.

Del på sociale medier