Er din virksomhed god til at fastholde og fremme værdien af seniorer på arbejdspladsen? Har I lyst til at blive bedre – og samtidig bidrage til, at andre også bliver bedre på dette område?

SeniorKlar søger partnere, der vil indgå i et pilotprojekt til udvikling af gode værktøjer, der skal medvirke til at fastholde flere seniorer på arbejdsmarkedet – hvad enten de planlægger at trække sig tilbage før tid eller blive til pensionsalderen.

Samarbejdet kan have mange former, men det kunne for eksempel være en kreds af butikker indenfor et geografisk område eller en større produktionsvirksomhed. Der viser sig at være et stort potentiale i, at virksomhederne spørger deres seniorer, om de ønsker at forlænge deres arbejdsliv.

SeniorKlar tilbyder et samarbejde samt hjælp til en eller flere virksomheder i Frederikssund Kommune, der kan have udfordringer med rekruttering og fastholdelse af seniorer. De tilbyder helt konkret at stille et seniorsamtale-værktøj gratis til rådighed, mod at SeniorKlar får lov til at følge processen. SeniorKlar kan også bistå med ideer til, hvordan man bedre kan fastholde erfarne medarbejdere i længere tid – til gavn for begge parter.

Kontakt SeniorKlar

Du kan kontakte Seniorkonsulent Christian Dorow, hvis I er interesseret i et samarbejde, har konkrete spørgsmål eller ønsker rådgivning om overgangen til seniorarbejdslivet.

Telefon: +45 2049 0214
Mail: cd@fagligsenior.dk

Du kan læse mere om projektet på https://seniorklar.dk.

Om projektet SeniorKlar

SeniorKlar er et fælles projekt, som Danmarks næststørste ældreorganisation, Faglige Seniorer, og den filantropiske forening, Østifterne, har sat i søen.

Over fem år vil parterne investere tid og kræfter og 22,5 millioner kroner i at udvikle værktøjer, der kan hjælpe seniorerne igennem denne vigtige fase i deres liv.

De vil dels udvikle en individuel vejledning i form af en digital platform, der skal give seniorerne svar på de mange, mange spørgsmål, man bør stille sig selv, både før og undervejs på vej mod livet som pensionist. De vil også rådgive og hjælpe virksomheder og deres medarbejdere til at tage samtalen om, hvordan det aktive arbejdsliv skal afsluttes. Hvis det da ikke skal udskydes i nogle år.

I en tid hvor vi mangler arbejdskraft, er den bedste investering at bede seniorerne om at blive lidt længere på arbejdspladsen. På vilkår som begge parter kan se sig selv i.

Derfor inviterer SeniorKlar kommuner og private virksomheder til at være en del af projektet, sådan at de værktøjer, der i fællesskab udvikles, ikke kun baserer sig på forskning, men også er afprøvet i virkelighedens verden.