Tirsdag den 8. marts blev Projekt Grønnere Havnegade skudt i gang.

Formålet med projektet er at tage vores egen medicin. Vi ønsker at prøve det, vi “prædiker”, på egen krop – og ganske enkelt foretage en grøn omstilling af vores egen arbejdsplads – på en række forskellige områder.

Efter dagens indledende møde nåede vi frem til, at vi skal kigge på følgende områder, hvor vi regner med, at der vil være besparelser på både CO2 og økonomi at hente:

🗑️ Affaldshåndtering
🛒 Indkøbspolitik
💡Belysning
🖇️Materialer
🚰 Vand
❄️ Køleskab
📜 Printerpolitik
🚴 Mobilitet
🤔 Adfærd generelt

Næste step er at fordele ansvaret for de forskellige områder og få lavet et såkaldt roadmap, som skal sikre, at vi bevæger os kontinuerligt fremad.

Trods en vis portion ekspertise rundt om bordet bilder vi os ikke ind, at vi har en forkromet løsning på det hele. Processen bliver derfor sådan lidt ‘trial & error’, hvor det sikkert vil vise sig undervejs, at noget giver supergod mening, mens andet ikke gør.

Vi håber dels på at blive endnu klogere på grøn omstilling i praksis – og samtidig vil det naturligvis være fedt, hvis vi kan inspirere andre derude til at komme i gang.

Derfor kommer vi løbende til at fortælle om processen – både det positive og det negative – blandt andet her på kanalen. Følg med på undersiden ‘Det gør vi selv’ under menupunktet ‘Grøn omstilling’.