Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Torsdag den 8. december 2022 afholdes den stiftende generalforsamling i den nye forening MakerVærket. Ud over at møde bestyrelsens medlemmer vil der være mulighed for at prøve kræfter med ‘making’, når de forskellige værksteder i MakerVærket åbnes. Der vil blive serveret snacks og drikke.

Vi håber, at du vil være med til at sende den nye forening godt afsted og give dit bidrag til, hvad foreningen skal kunne være for dig.

Program

16.30-16.45: Velkomst v/Agnethe Dybro
16.45-18.00: Stiftende generalforsamling for bestyrelsen
16.45-18.00: Åbne maker-værksteder og mingling
18.00: Tak for i dag v/bestyrelsen

Om MakerVærket

MakerVærket er et løsnings-fokuseret eksperimentarium for nye måder at arbejde på. Alle steder planlægger og forbereder man sig på fremtidens skole, uddannelse og
arbejdsliv. I MakerVærket prøver det af.

MakerVærket er startet med støtte fra Villum Fonden (i perioden 2020-2023).

Parterne bag er Frederikssund Kommune, U/NORD, Frederikssund Gymnasium, FGU Nordsjælland, Frederikssund Erhverv og Willumsens Museum.

MakerVærkets fysiske rammer findes i form af det centrale MakerVærk, placeret på Frederikssund Gymnasium, samt de mange lokale satellitter, der er placeret strategisk rundt i kommunen på alle folkeskoler samt FGU i Skibby.

Vi fixer arbejdslivet!

Ifølge Gallup er 75% af nutidens arbejdsstyrke uengagerede. Primært fordi vi ikke er gode til løbende at arbejde udviklende og forandre tingene undervejs. Det laver MakerVærket om på gennem en tilgang, der favoriserer de måder, vi ved virker ift at skabe inddragende og motiverende læringsforløb. Måder som også bruges til udvikling og løsninger på moderne arbejdspladser.

Der skal tages udgangspunkt i reelle problemstillinger fra virkeligheden med mulighed for feedback fra dem, der har problemet. Der skal arbejdes i teams og med udgangspunkt i en forståelse af problemet. Tilgangen er iterativ og håndgribelig, så der skal skabes løsninger med hænderne og tænkes konkret, eksperimenterende og legende.

Med udgangspunkt i virkeligheden

I MakerVærket arbejder vi så ofte som muligt med ægte problemstillinger fra virkeligheden. Vi samarbejder med lokalt erhvervsliv og lokale arbejdspladser – fra hoteller og produktionsvirksomheder til biblioteker og kunstmuseer. Vi kalder det virkelighedsnær undervisning, hvor ambitionen er, at eleverne oplever læringsglemsen og altid kan sætte teori i spil i virkeligheden.

Del på sociale medier

Go to Top