Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Mangler du arbejdskraft og/eller vil du bidrage til integration af vores lokale ukrainere? Så kan du med fordel læse videre i denne artikel om den kommende jobmesse for lokale virksomheder og ukrainere i Frederikssund Kommune.

Som de fleste ved, har krigen i Ukraine gjort, at mange ukrainere er flygtet, blandt andet til Danmark.

Ukrainere, der har fået opholdstilladelse efter særloven, defineres som flygtninge og omfattes af integrationslovens tilbud. De skal dermed modtage en integrationsindsats fra kommunen, bestående af en virksomhedsrettet indsats, danskuddannelse og integrationsundervisning. I Frederikssund kommune tilrettelægges indsatsen i tre spor: 1) direkte i job, 2) hurtig hjælp til at komme i job, og 3) påbegyndelse af en indsats.

For at fremme denne integrationsindsats og for at give erhvervslivet mulighed for at få adgang til ny arbejdskraft afholdes der nu en jobmesse for lokale virksomheder og ukrainere. Læs mere herunder.

Program

11.15 – Dørene åbnes samt registrering

11.30 – Formanden for Job, erhverv og kultur – Michael Tøgersen byder velkommen

11.45 – Jobmatch – Der tilbydes vand og sandwich.

13.45 – Kaffe m.m.

14.00 – Jobmatch fortsat

15.15 – Tak for i dag

Tid

Onsdag den 26. oktober fra kl. 11.30 – 15.30.

Sted

Messen holdes centralt i Frederikssund – nærmere information følger

Tilmelding

Du tilmelder din virksomhed ved at skrive til Aktivindsatsvk@frederikssund.dk

Kontakt ved spørgsmål

Alle virksomheder, der deltager, vil få stillet en tolk til rådighed, så kommunikationen bliver smidig.

I kan kontakte en af Frederikssund Kommunes to ukrainekoordinatorer, hvis I har spørgsmål: Jan Møller Jensen, telefon: 4735 1500, mail: jamoj@frederikssund.dk eller Nicky Roland, telefon: 2345 9754, mail: nrola@frederikssund.dk.

Yderligere info

Frederikssund kommune har modtaget ca. 250 personer, som er blevet indkvarteret forskellige steder. Af disse personer er langt de fleste kvinder og børn, hvilket har betydet, at der skulle findes skole og pasningsordninger. Dette er der nu fundet en løsning på, så derfor bliver der taget fat på at prøve at finde jobs, således at de jobparate kvinder og mænd kan komme ud på det danske arbejdsmarked.

Der er på nuværende tidspunkt (primo september) 105 voksne, der er parate til at komme ud på arbejdsmarkedet. Ud fra de samtaler, som kommunens folk har haft med de arbejdsparate ukrainere, kan det konstateres, at de har en høj arbejdsmoral og vil sætte en ære i at kunne klare sig selv ved at komme i arbejde.

Nogle taler engelsk eller kan gøre sig forståelige på engelsk, hvilket gør integrationen på arbejdsmarkedet noget nemmere, men den overvejende del taler udelukkende ukrainsk eller russisk.

Der er allerede formidlet jobs til nogle ukrainere, og du kan se tre eksempler herunder:

Tre historier om ukrainere i job

– En kvinde, som kun kunne tale ukrainsk og russisk, blev ansat i en detailbutik. Kommunikationen blev i starten klaret med appen SayHi, hvilket fungerede fint. Nu, 3 måneder senere, kan hun tale lidt dansk.

– En mand, som kun kunne tale ukrainsk og russisk, blev ansat i et vognmandsfirma. Kommunikationen blev klaret med en app fra Google. Efter 2 måneders ansættelse fungerer han fint i jobbet og kommunikerer stadig med appen fra Google.

– Tre ukrainer, to kvinder og en mand, som kun taler ukrainsk og russisk, er blevet ansat i et rengøringsselskab. Her kommunikeres indtil videre ved anvisninger og tegnsprog. Men arbejdsgiver og ukrainere er glade for samarbejdet.

 

Del på sociale medier