Torsdag morgen var cirka 25 medlemsvirksomheder samlet i Jernbanegade hos Danske Bank Frederikssund, hvor cheføkonom Las Olsen foretog en ”temperaturmåling” på økonomien lige nu. Der var bred enighed om, at det var et vældigt spændende og godt formidlet indlæg fra den kendte økonomimand.

Las Olsen leverede række interessante tal og analyser – og kom blandt andet med denne analogi: Man kan anskue økonomien som en brugt bil. I en periode kan man godt tvinge den til at køre hurtigere, end den burde, men på et tidspunkt begynder der at stige røg (inflationen) op fra motorhjelmen, og så er det en rigtig god ide at fjerne foden fra speederen.

Cheføkonomen leverede også sit bud på, hvad det mest sandsynlige scenarie er for økonomien i de kommende år, nemlig en blød nedbremsning og afmatning af økonomien, som der er behov for, så vi kan få inflationen længere ned.

Han pointerede dog også, at der er store usikkerheder forbundet med forudsigelserne, fordi vi står i en på mange måder ukendt situation.

Vi siger tak til deltagerne for en god og interessant morgen – og tak til Danske Bank Frederikssund for at give os muligheden!

På billedet øverst: Jesper Fini Kuhre, direktør i Danske Bank Frederikssund, Adie Jensen, konsulent i Frederikssund Erhverv og Las Olsen, cheføkonom i Danske Bank.