Den nedsatte ‘taskforce’ i vores bymidtesamarbejde var tirsdag den 21. maj på studietur. Formålet med turen var at indhente inspiration til det fremtidige arbejde med at skabe mere liv i bymidterne i kommunen – i første omgang i Frederikssund.

Turen gik til henholdsvis Holbæk Byforum, Næstved Cityforening og Business Slagelse, som alle tog rigtig godt imod os – og gav sig tid til at dele ud af deres erfaringer og succeser samt do’s and dont’s.

I Holbæk Byforum blev vi beriget med fortællingen om deres udvikling over de seneste 12 år, hvilket er en virkelig interessant case for os. Fra 2012 og frem gennemgik de nemlig samme proces, som vi i Frederiksund nu står overfor.

I Næstved Cityforening blev vi budt på sandwich, oplæg og rundtur i bymidten. Desuden var Næstved så venlige at dele syv gode råd om bymidteudvikling med os:

1. Tænk i kundetrafik og oplevelser. I events og i byen som oplevelsesrum.
2. Etabler stærke organiserede samarbejder mellem alle aktører. Private som offentlige.
3. Skab klar rollefordeling i samarbejdet, der spiller på aktørernes individuelle styrker.
4. Vær aktivt opsøgende ift. tiltrækning af nye koncepter.
5. Insistér på at italesætte din by positivt. Det virker. Og hvis ikke du tror på dig selv, kan du heller ikke forvente, at andre gør det.
6. Pak din by pænt ind. Rammesæt visuelle årstids- og eventtemaer i bymidtens udsmykning, der understøtter events og oplevelser.
7. Måske vigtigst: få fat i de rigtige mennesker, der tænker rigtigt og kan flytte ting. Selv og sammen med andre.

Efter besøget i Næstved tog taskforcen til Slagelse, hvor Business Slagelse holdt et meget interessant oplæg. Derefter blev der gået nogle kilometer rundt i Slagelse by.

Til slut kørte bussen ellers hjem til Frederikssund efter en virkelig spændende, inspirerende og udbytterig dag!