Lørdag og søndag i påsken bliver der afholdt Påskefestival ved Frederikssund Kulturhavn. Dagene vil være propfyldte med påskestemning, konkurrencer og sjove aktiviteter for hele familien. Bag det nye bymidte-arrangement står en håndfuld lokale aktører.

Ideen om en påskefestival i Frederikssund blev født hos Frederikssund Ny Initiativråd (FNI, red.). De dannede en styregruppe sammen med Meny og Frederikssund IK, hvorefter Frederikssund Erhverv og Frederikssund Festival sluttede sig til samarbejdet. Formand for FNI, Jesper Wittenburg, udtaler:

”Vi håber, at påskefestivalen kan være med til at skabe mere liv i bymidten – måske endda som en årligt tilbagevendende tradition. Vores formål er jo blandt andet at forene lokale ressourcer og fremme aktiviteter i Frederikssund, så da ideen om en påskefestival kom på bordet, var alle enige om, at det var noget, vi skulle gå videre med. Og så er vi i FNI meget glade for, at bolden hurtigt blev grebet af fire andre lokale aktører”.

Frederikssund Erhverv står for facilitering og markedsføring af begivenheden, og her er der glæde at spore over initiativet:

”FNI’s ide om en påskefestival er glimrende. Arrangementet kan være med til at samle borgere og foreninger og skabe liv på og omkring havnen. Det er simpelthen guld værd, at så mange udviser engagement og gerne vil samarbejde på tværs. Det har vi brug for, så vi kan skabe en endnu mere levende og attraktiv bymidte. Vi håber på stor opbakning til arrangementet”, siger Adie Jensen, der er citykonsulent i Frederikssund Erhverv.

Påskefestivalen byder på en lang række aktiviteter for hele familien. Det omfattende program byder blandt andet på:

– Motionsløb, cykelløb for børn, loppemarked, kreativt værksted, ansigtsmaling for børn, påskeaktiviteter som slå-ægget-af-tønden, æggejagt, hønseskidning samt besøg fra vikingespillet, påsketriatlon, EM-opvarmningsturnering på FIK fodboldstadion samt forskellige konkurrencer og øl- og madboder.

Det er Frederikssund Ny Initiativråd, Frederikssund Erhverv, Frederikssund Festival, Frederikssund IK og Meny, der står bag arrangementet.

Påskefestival 2024 løber af stablen lørdag den 30. marts og søndag den 31. marts. Begge dage fra kl. 10-16 ved Frederikssund Kulturhavn.

Du kan se programmet for arrangementet på Påskefestival-begivenheden på Frederikssund Handels Facebookside.

Det er gratis at deltage i arrangementet.