MakerVærket

MakerVærket er Frederikssunds nye Makerspace. Her kan virksomheder møde elever fra grundskolerne og ungdomsuddannelserne og arbejde sammen med dem om at finde nye løsninger på udfordringer, som virksomhederne møder i deres hverdag.

MakerVærket er en ny tilgang til udfordringer – en ny måde at arbejde på og en ny måde at lære på. Men konceptet har også et fysisk anker – et klubhus – i en ombygget gymnastiksal på Campus Frederikssund, hvor de første innovationsrum står klar til brug. Sammen skaber vi rum til at få ideer, mødes, eksperimentere, lære og netværke socialt og på tværs af fagligheder.

MakerVærket placerer virksomhedernes udfordringer centralt på lærerværelset og i læreruddannelsen. De skole-virksomhedsaktiviteter, vi allerede har, skal vokse sammen med MakerVærket. For eksempel kan en virksomhed, der ikke kan huse en hel skoleklasse, bruge MakerVærket til at afholde Kloge Hænder-eventet. I MakerVærket mødes virksomhederne og de unge, så de unge opdager, hvad der er af karrieremuligheder i Fjordlandet. Og i MakerVærket deler vi grej og teknologier, som ikke alle normalt har adgang til.

Du kan se mere i den coffee table-bog, der beskriver MakerVærket, her.

MakerVærket er støttet af Villumfonden med 6,7 millioner kroner over de næste tre år og har stort fokus fra både grundskoler, ungdomsuddannelser, erhvervsliv og Frederikssund Kommune.

Få mere information

Ønsker du mere information om MakerVærket kan du kontakte specialrådgiver Hans Peder Wagner.