15 anbefalinger, der skal bidrage til mere liv i bymidten, er nu afleveret til Frederikssund Kommune

Efter et års arbejde har det midlertidige projektudvalg udarbejdet et handlingskatalog med 15 konkrete anbefalinger til udvikling af bymidten i Frederikssund. Disse anbefalinger skal nu behandles politisk.

Omdrejningspunktet for det midlertidige udvalg har været at arbejde med, hvordan vi kan skabe en mere levende og attraktiv bymidte, hvor fællesskab, byliv og handel er i centrum. Udvalget har bestået af aktører fra erhvervslivet, byrådet og lokale interesseorganisationer.

Handlingskataloget rummer konkrete forslag som:

– Etablering af en legeplads på Bløden
– Ansættelse af en by-koordinator
– Begrønning af gågaden
– Mærkning af oplevelsesruter i byen

Afgørende med politisk opbakning

I Frederikssund Erhverv har vi siddet med i det midlertidige udvalg det seneste år, og nu er direktør Jens Hald spændt på udfaldet af den politiske behandling af anbefalingerne.

“En attraktiv og levende bymidte er meget vigtig for et lokalsamfund. Både for de eksisterende borgere, for detailhandlen, men sandelig også for erhvervslivet som helhed – og for de nye virksomheder og medarbejdere, som overvejer at flytte til Frederikssund. Jeg synes, at udvalget har gjort et fremragende stykke arbejde, og jeg håber, at der fra politisk hold vil være opbakning til anbefalingerne. Det er afgørende for, at vi kan sætte strøm til udviklingen af bymidten”.

Handlingskataloget indeholder forslag på fem forskellige områder: Organisering, Bløden, Gågaden, Wayfinding og Identitet. Du kan se handlingskataloget nederst på denne side.

De 15 anbefalinger fra udvalget skal nu behandles politisk i Plan og Teknik og efterfølgende i Byrådet. Først derefter bliver der taget stilling til evt. implementering af anbefalingerne.